viernes, 2 de octubre de 2015

ALMOHADA DEL CORAZÓN BARCELONA I PROJECT SCHEREZADE A LA MARATÓ TV3 2015


ESTEM D’ENHORABONA!

Un any més des de Project Scheherezade, amb la col·laboració de Almohada del Corazón Barcelona, US CONVIDEM a participar el dissabte 14 de novembre a La Casa de la Paraula, en la Rifa i xerrades informatives que, amb participacions solidàries de metges, educadors i artistes inclourà també “petit mercat” d’artesans per a l’obtenció de fons, que la Barretina solidària del Drac donarà a la Fundació de La Marató de TV3. Aquest any 2015 és la 24a edició de La Marató de TV3, que es farà el 20 de desembre, es dedicarà a la DIABETIS I L'OBESITAT, les malalties metabòliques més freqüents a Catalunya.
Més informació a:
projectscheherezade@gmail.com - almohadaelcorazonbarcelona@hotmail.com
Segons els experts, la diabetis, una malaltia que provoca la presència de nivells elevats de sucre a la sang, afecta aproximadament el 14% de la població de Catalunya, la meitat de la qual ho desconeix. Bàsicament, hi ha dos tipus de diabetis. La diabetis tipus 1, que majoritàriament afecta nens i adults joves, requereix tractament immediat amb insulina. I calen encara més estudis que expliquin els mecanismes que la causen. La majoria de casos de diabetis, però, són del tipus 2, i l’obesitat juga un paper molt important en el seu desenvolupament. L’obesitat no consisteix només a tenir un pes superior al normal, sinó a acumular un excés de greix en òrgans que no en tenen o en tenen poc, com el fetge, el cor i l’abdomen. Aquest fet desencadena alteracions que faciliten l’aparició de la diabetis.
L’obesitat és un problema cada vegada més freqüent en la població mundial, que no s’explica només pels canvis d’estil de vida associats als països desenvolupats. Moltes de les seves potencials causes biològiques, ambientals i condicionants genètics es desconeixen encara. S’estima que l’índex d’obesitat entre la població infantil s’ha triplicat en els darrers 15 anys i que un nen obès acabarà sent un adult malalt.
L’any 1998, La Marató es va dedicar a la diabetis. Aquella edició va sensibilitzar a bastament la societat, però també va representar un impuls significatiu en la investigació d’aquesta patologia a Catalunya. Disset anys després, La Marató se centrarà en aquesta malaltia i en l’obesitat, amb l’objectiu d’impulsar nous projectes de recerca en biologia cel·lular, teràpies gèniques, nous medicaments i tractaments diana que millorin la qualitat de vida de les persones afectades i, en general, permetin avançar en el seu coneixement des de totes les àrees de la recerca (bàsica, clínica i epidemiològica).
https://www.facebook.com/almohadadelcorazonbarcelona
https://www.facebook.com/groups/projectscheherezade/
https://www.facebook.com/events/1083096438367657/

No hay comentarios:

Publicar un comentario