viernes, 14 de julio de 2017

Almohada BCN en la Betevé

Coixins contra el dolor del càncer de mama fets a Sant Andreu

L’andreuenca Lina del Castillo i un grup de voluntàries fabriquen i reparteixen uns 300 cors cada mes entre diferents hospitals de la ciutat

L'Associació Almohada del Corazón Barcelona va néixer oficialment fa un any a Sant Andreu gràcies a Lina del Castillo, tot i que fa tres anys que desenvolupa la mateixa tasca. Amb un grup de voluntàries s'encarrega de confeccionar coixins en forma de cor perquè les malaltes operades de cirurgia mamària el puguin posar sota el braç i, d'aquesta manera, ajudar a pal·liar el dolor i malestar.

Cada dimarts un grup de persones es reuneixen al local de l'Associació Almohada del Corazón Barcelona. Ubicades al passeig de Santa Coloma, dediquen diverses hores a cosir coixins, omplir-los, tancar-los i embolicar-los. Les voluntàries, una mitja dotzena, són veïnes, amigues o conegudes que pel boca-orella s'han assabentat d'aquesta iniciativa i han volgut col·laborar-hi. Cada setmana, la presidenta de l'entitat, Lina del Castillo, distribueix els cors entre els hospitals de Barcelona i Santa Coloma de Gramanet i n'envia a València. Diu que va començar entregant-ne uns 60 i ara n'entrega uns 300 al mes i ho fa de manera gratuïta. La Fundació Hospital de l'Esperit Sant, l'Hospital Clínic, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, l'Hospital Universitari Sagrat Cor, l'Hospital del Mar i la Clínica Corachan són alguns dels centres que reben els cors. També hi ha persones particulars que truquen a l'entitat per recollir-ne. L'Associació Almohada del Corazón Barcelona va arribar a la ciutat perquè la Lina va conèixer la iniciativa a Palma. Els coixins del cor són un projecte originàriament internacional que va crear-se a Tennessee (els Estats Units) quan una infermera del servei d'oncologia va ser operada l'any 2001. Després de l'operació, les seves ties van cosir un coixí i l'hi van col·locar sota el braç. Dels Estats Units va arribar a Dinamarca i altres països d'Europa.

Els coixins s'entreguen gratuïtament a les persones. Per això, l'Associació Almohada del Corazón també realitza altres artesanies que ven a diferents fires d'artesania i de comerç; i cursos de costura, "patchwork" o "scrap" per finançar el material dels coixins. Aquests estan fets amb tela de cotó 100 %, 150 grams de floca, paper de cel·lofana i cinta rosa. Lina del Castillo també anima la gent a col·laborar amb l'entitat.

Lina.-

No hay comentarios:

Publicar un comentario